Cei mai buni atleţi din ţară au început lupta pentru un loc în lotul naţional

Embed:

Cei mai buni atleţi din ţară au început lupta pentru un loc în lotul naţional! Campionatul Moldovei de atletism a stabilit nu doar campionii, dar a reprezentat şi o selecţie pentru următoarele turnee internaţionale, printre care şi Mondialul de la Moscova.

La Campionatului Moldovei din acest an s-a desfăşurat selecţia atleţilor pentru următoarele turnee internaţionale printre seniori şi tineret.

“Concurenţa nu a fost prea mare. Este o probă tehnică şi nu prea sunt doritori de a participa”, a declarat Ana Berghii, campioană, 400 metri cu obstacole.

“Mă pregătesc aici pentru competiţii de un alt nivel. Vreau să prind un loc la Campionatul European printre echipe, la campionatul deschis al României şi vreau să ajung la Universiada de la Kazan”, a spus Alexei Crancenco, campion, 400 metri cu obstacole.

Majoritatea campionilor naţionali vor accede în lotul pentru Europenele printre echipe, iar sportivii care au îndeplinit baremul de calificare vor reprezenta Moldova la Campionatul Mondial programat pentru luna august, la Moscova.

“Cu acest campionat, am început un nou ciclu olimpic. Acesta este un start, iar pe parcursul a patru ani vom selecta pe cei mai puternici”, a menţionat preşedintele FM de atletism, Anatol Balan.

Cea mai mare absenţă a Campionatului naţional a fost Ion Luchianov care are un program individual de competiţii. Acesta are, însă, şanse mari să prindă lotul naţional pentru Mondialul din Moscova, după ce a câştigat proba de 3.000 metri cu obstacole de la turneul Grand Prix IAAF din Berlin.

Source Article from http://www.publika.md/cei-mai-buni-atleti-din-tara-au-inceput-lupta-pentru-un-loc-in-lotul-national_1425961.html

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>

What is 13 + 12 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)